Skocz do zawartości
Zobacz w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Star Citizen - Polska Społeczność

Pełnoekranowa aplikacja na ekranie głównym z powiadomieniami push, plakietkami i nie tylko.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Kliknij ikonę Udostępnij w przeglądarce Safari
  2. Przewiń menu i dotknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Kliknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na Androidzie
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, dotykając Install.

Spolszczenie Star Citizen (wykonanie: ALEX 0(^_^)0) - Uwagi, komunikacja

• Odpowiedzi 81
  • Wyświetleń 18,9k
  • Utworzony
  • Ostatnio

Najpopularniejsze plakaty w tym temacie

Najpopularniejsze posty

• Proszę bardzo 4.0 PREVIEW LIVE Nie byłem wstanie wszystkiego przetłumaczyć, chodzi o misje w Pyro. Ponad 400 misji, wyjazd i zbliżające się święta - brak czasu. Ale po świętach zabiorę się do rob

• Kolejne wydanie Star Citizen PL wersji 4.0 PREVIEW LIVE.9490545 Nie wszystkie misje są jeszcze przetłumaczone. Wersja: Alex_SC_PL_4.0_PREVIEW - 9490545_wersja testowa C-0.rar Ponieważ nastą

• Aktualizacja tłumaczenia do SC. Miłej zabawy Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.1.0-9687209_ver.K1.rar

Opublikowane obrazy

Wyróżnione odpowiedzi

Napisano

Ja również dziękuję za to, że gracie w polskiej wersji językowej. Nie tylko ci, którzy słabo znają angielski ale też są gracze, którzy znają ang. ale wolą grać w pl. 😃👍

Napisano

Tłumaczenie do SC 4.3.1 - kontynuacja tłumaczenia i oczywiście poprawki. Nic innego jak tylko grać.😀

Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.3.1-10275505_ver.Q4.rar

Napisano

Jak zwykle szybki  i niezawodny @Alex Dziękuję za Twój wysiłek i czekam na jakiś link do tego, żeby móc zrewanżować się Tobie "kawą. 

Napisano

Dzięki, będzie miejsce na kawę. Chciałem zrobić na ten pacz, ale miałem sporo zajętego czasu. Jedną kawiarenkę już zrobiłem, ale chcę zrobić jeszcze jedną, tak, aby każdy mógł sobie coś wybrać.  Przy kolejnym wydaniu patcha - aktualizacji będą już dostępne dwie kawiarenki. 

Napisano
22 godziny temu, Alex napisał:

Dzięki, będzie miejsce na kawę. Chciałem zrobić na ten pacz, ale miałem sporo zajętego czasu. Jedną kawiarenkę już zrobiłem, ale chcę zrobić jeszcze jedną, tak, aby każdy mógł sobie coś wybrać.  Przy kolejnym wydaniu patcha - aktualizacji będą już dostępne dwie kawiarenki. 

Super, czekamy na możliwość wsparcia :classic_smile: Dzięki Alex. 👍

Napisano

Na wstępie chę podziękować Sarr za umożliwienie umieszczenia w stopce "stolika na kawę".
Drugą dobrą wiadomością jest to, że zostały ukończone poprawki starych tłumaczeń, które zostały wykonane 1,5 roku temu a to się przełoży tym, że do końca tego miesiąca zostanie ukończony nowy układ opisów misji, które wprowadziłem w połowie ubiegłego roku. A to z kolei przyspieszy tłumaczenia komponentów, dodatków, gadżetów i takie jakieś drobne teksty.
Od nowego roku 2026 pozostanie już tylko tłumaczenie dialogów npc-ów, które nie zostały przetłumaczone. Poza małym wyjątkiem - Agencji Hockrow i dr. Jorrita (misje ASD-Onyx) oraz w nowych misjach finałowych z udziałem Strażników Granic - Amelię Boyd. Napisy można włączyć w ustawieniach gry.
Na tym nie koniec pracy nad tłumaczeniem, bo gra cały czas się rozwija i jest dodawany nowy kontent. Poza tym jest jeszcze do ukończenia udogodnienie w wyszukiwaniu komponentów, dodatków w sklepach pod względem rozmiaru, którego możecie testować i zobaczyć jak to funkcjonuje. Naprawdę dużo to ułatwia w wyszukiwaniu danego komponentu. Wystarczy przeczytać załączony PDF - znajduje się tam sporo informacji, co zostało poprawione/wprowadzone. W zanadrzu mam jeszcze kilka pomysłów, które ułatwią i uproszczą nam zabawę w świecie Star Citizena, ale to dopiero w przyszłym roku.
Na koniec... zostawiłem Kawę - w stopce macie moje namiary (jeszcze raz dzięki Sarr), gdzie można mnie spotkać i postawić kawę. Również takie dane możecie znaleźć w moim profilu na Discordzie i oczywiście w załączonym pliku PDF, gdzie umieściłem linki oraz kody QR.

Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.3.2-10452200_ver.Z1.rar

• Sarr przypiął to temat
Napisano

Pierwsza kawa "postawiona". Będą kolejne ;) Dzięki za spolszczenie

Napisano

Dziękuję wszystkim za kawusię 😃

Mamy SC 4.4.0 - nie udało mi się wszystkich nowych misji przetłumaczyć :classic_sad: nie było szans. Natomiast w przyszłym tygodniu możecie się spodziewać aktualizacji do pozostałych przetłumaczonych misji. Na oko jest przetłumaczone 150 z 193 misji, więc jest z czego wybierać w systemie Nyx.

Pozdrawiam i miłej zabawy życzę 🖐️

Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.4.0-10733565_ver.Y4.rar

Alex_SC_PL_LIVE_4.4.0-10733565_ver.Y4.rar

Napisano

Oto aktualizacja do SC - przede wszystkim dalsze tłumaczenie nowych misji, które nie wykonałem wcześniej. Pozostało do przetłumaczenia około 18-20 misji. 3-4 misje od Wikelo, 5-6 misji od Twitch i Vaughn jakieś 10 misji. 

Pozdrawiam gwiezdnych obywateli 🖐️

Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.4.0-10766222_ver.F5.rar

Alex_SC_PL_LIVE_4.4.0-10766222_ver.F5.rar

Napisano
No i mamy tą oczekiwaną wersję SC 4.5.0 Tłumaczenie również jest. Przypominam tylko o konkursie, który trwa. Kto wychwyci najwięcej błędów w polskim tłumaczeniu - nie wliczają się wyświetlające się 'krzaki' czyli brak polskiej czcionki i prześle screeny do mnie, otrzyma nagrodę. Dla Zwycięzcy czeka główna nagroda - Bezbłędne tłumaczenie Star Citizena, a dla pozostałych uczestników - bezbłędne tłumaczenie Star Citizena. Czas trwania konkursu: ??? - do odwołania. Więc do roboty!

Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.5.0-10967244_ver.Wi01.rar

Alex_SC_PL_LIVE_4.5.0-10967244_ver.Wi01.rar

Napisano

Życzę Wam Zdrowych i Pogodnych Świąt. A od mikołaja duuużo prezentów - jeden z nich jest poniżej 😀  🌟 

Alex_SC_PL_LIVE_4.5.0-10989003_ver.GN-12.rar

Edytowane przez Alex

Napisano
Tłumaczenie SC 4.6 - nie wszystkie misje są przetłumaczone, mało czasu ze względu na to, że przygotowuję się na zawody. W ciągu tygodnia wypuszczę kolejne wydanie z pozostałymi przetłumaczonymi misjami. Kolejna rzecz, przyszłe wydanie tłumaczenia 4.7 może być mocno opóźnione. A to dlatego, że będę właśnie brał udział w zawodach. No chyba, że kolejny patch wypuszczą dopiero w marcu, to nie ma tematu. Miłego giercowania. 😀

Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.6.0-11135423_ver.AS-01.rar

Alex_SC_PL_LIVE_4.6.0-11135423_ver.AS-01.rar

Napisano

Dalsze tłumaczenia misji, które nie zostały przetłumaczone. Oczywiście jeszcze nie wszystkie są przetłumaczone. Nie sugerować się po tytułach misji, które są w języku angielskim, ich nie tłumaczyłem a opis misji jest w pl. Kolejna paczka będzie w piątek wieczorem. 😀

Wersja: Alex_SC_PL_LIVE_4.6.0-11135423_ver.BX-04.rar

Alex_SC_PL_LIVE_4.6.0-11135423_ver.BX-04.rar

Napisano

Zaległe przetłumaczone misje. Mam nadzieję, że żadną nie przeoczyłem. Przypominam, że jak w lutym wyjdzie kolejny patch, to nie ma szans, abym wykonał tłumaczenia wszystkich nowych misji. Pojawią się z opóźnieniem. :classic_unsure:

Alex_SC_PL_LIVE_4.6.0-11135423_ver.CZ-06.rar