CitizenCon 2021 - Oglądaj z nami!
Początek transmisji: 9 Października 2021, godzina 17:00.
Przed nami największe, doroczne wydarzenie organizowane przez twórców Star Citizen!
Oceniając z perspektywy gracza, projekt rozwija się dzisiaj szybciej i pełniej niż kiedykolwiek. Nadchodzą poważne i potrzebne zmiany takie jak gameplay medyczny, możliwość lootowania npc i graczy, upragniony przez kosmicznych handlowców refactoring systemu cargo. Do tego ważne technologie jak pełna persystencja oparta na iCache, system Gen12 wprowadzający wydajny rendering Vulkan, Server Meshing umożliwiający zmieszczenie w świecie gry bezprecedensowych ilości graczy, nowe systemy planetarne i wiele, wiele więcej. Na dodatek, CIG kładzie ostatnio nacisk na ukończenie wersji dla pojedynczego gracza, czyli kampanii Squadron 42.
Jak wypadnie pierwsza w historii, całkowicie cyfrowa wersja CitizenCon, zorganizowana w tej trudnej, pandemicznej sytuacji?
Jakie zobaczymy panele informacyjne, nowości, zapowiedzi?
Przekonajmy się wspólnie już wkrótce!
AKTUALIZACJA: Rozkład jazdy CitCon 2021: LINK
GDZIE OGLĄDAĆ: Gdy tylko rozpocznie się przed-stream, wrzucimy tutaj duży link . Ale wpadajcie do nas na Discord.
Plan wydarzenia i upominki do zgarnięcia (kliknij zdjęcia):
Zapraszamy do wspólnego oglądania na naszym społecznościowym Discordzie: https://discord.gg/TH3cQkj
I jak zawsze... do zobaczenia w przestrzeni! ~ Commander Sarrivin
Oczywiście, każda pozycja z przedstawionej listy jest ważna i każda ma swoją cząstkę społeczności, która nie może się doczekać aż [X] wejdzie do live (sam mam na oku przynajmniej 13 pozycji xd) , ale na przestrzeni lat jedyna prawidłowa odpowiedź staje się to coraz bardziej widoczna - największym krokiem do przodu dla Star Citizen będzie premiera "Squadron 42". I to pomyślna premiera.
Jeśli CIG uda się dopiąć ten projekt, sprawić żeby był co najmniej 8/10 i wstrzelić się w dobre okno na premierę to Star Citizen zyska zupełnie nową widownię, porządny, zdrowy zastrzyk środków a CIG zyska sporo wiarygodności po posiadaniu pierwszego "czegoś" w swoim portfolio.
A co najważniejsze - setki deweloperów skupionych na SQ42 w końcu będzie mogła postawić PU na pierwszym miejscu i zaimplementować każdą rzecz z tej listy jeszcze "za naszych czasów" Nie mogę zliczyć ile razy w tym roku na Spectrum widziałem wypowiedzi devsów w stylu: "Mamy [X] na uwadze, jednak na teraz to nie jest priorytet." albo "Mamy to w naszym wewnętrznym buildzie jednak nie mieliśmy wystarczającej ilości zasobów aby dostarczyć ten feature w tym momencie."
Jeżeli gwiazdy dobrze się ułożą i Chris "wyrzuci 20" to PU dostanie skrzydeł - i to niemałych. Wtedy, mam nadzieję, będziemy przebierać w contencie i feature'ach.
Tak. Z drugiej strony, ile razy rozgrywam nawet ten sam scenariusz - na przykład powtarzane już setki razy bunkry - wciąż natrafiam na nowe sytuacje. To zasługa rozwoju algorytmów enpeców. Jeśli gra idzie w tym kierunku, to dobrze. Oznacza to bowiem, że wystarczy podkręcić sztuczne inteligencje postaci, zwierząt czy pogody i będziemy mieli za każdym razem, nawet przy tych samych misjach - inne doświadczenia 🙂
Kurcze mam to samo na myśli, jestem w tej grze bo liczę na fajny system budowania baz, to mój konik w każdej grze, Uwielbiam latać dlatego gram jako pilot, nie potrafię się strzelać ot.. tak wyszło hehe. Martwi mnie tylko że jak coś próbuje być wszystkim to .... zaczyna się to pierdzielić. Nie mniej, bazy, orgi i handel b2b - tylko na to czekam
Przeglądający
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.