Skocz do zawartości
Zobacz w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Star Citizen - Polska Społeczność

Pełnoekranowa aplikacja na ekranie głównym z powiadomieniami push, plakietkami i nie tylko.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Kliknij ikonę Udostępnij w przeglądarce Safari
  2. Przewiń menu i dotknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Kliknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na Androidzie
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, dotykając Install.

Wymiana statku - jak zrobić upgrade

Napisano

Witam wszystkich.

Czy mógł by mi ktoś opisać dokładnie co muszę zrobić żeby wymienić mój statek na coś większego?

Aktualnie posiadam dwa statki: Avenger Titan i MISC FREELANCER. I właśnie tego freelancera chciał bym wymienić na wiekszy. Może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak to zrobić? 🙂

Rozwiązany przez Sarr

Wyróżnione odpowiedzi

Napisano
  • Rozwiązanie

Witamy @DjCaro 🙂.

Masz całkiem w porządku zestaw początkowy. Jasne, upgrade statków w Star Citizen to prosta procedura. Wystarczy że zalogujesz się na stronie RSI i zajrzysz do swojego Account -> My Hangar:

star-citizen-ship-upgrades-ulepszenie-statku.jpg

Tam kliknij przycisk "Ship upgrades". Otworzy się tego rodzaju okno:

star-citizen-upgrade-ship.jpg

Po lewej znajdują się Twoje statki lub wszystkie, jeśli tak wybierzesz, a po prawej te, do których aktualnie możesz zrobić ulepszenie.

star-citizen-ship-upgrade.jpg

A skoro już wiesz gdzie i jak, mały pro tip: warto pamiętać, że czasem pojawiają się tam mniej dostępne statki. W tym rozmaite promocje i okazje. Tak jak choćby ostatnio Freelancer MIS w Warbond Weekend - zniżka wynosiła aż $10:

Adnotacja 2020-01-18 150450.png

And welcome to the 'verse ; ).

Ps. Piloci na naszym Discord są ciekawi do czego chcesz zrobić upgrade 🙂. W razie czego też chętnie doradzimy.

Napisano
  • Autor

Dzięki ci za obszerne wyjaśnienie 🙂 Podoba mi się bardzo Constellation Taurus. Tylko jest jeden problem, jak kliknę Ship upgrades to do wyboru mam tylko Avenger Titan, a w grze mam dodatkowo jeszcze tego Freelancera. Czy jest tak że jakoś mi dali go tak tylko do polatania? Bo kupowałem paczkę właśnie z Avengerem.

Napisano
12 godzin temu, DjCaro napisał:

Dzięki ci za obszerne wyjaśnienie 🙂 Podoba mi się bardzo Constellation Taurus. Tylko jest jeden problem, jak kliknę Ship upgrades to do wyboru mam tylko Avenger Titan, a w grze mam dodatkowo jeszcze tego Freelancera. Czy jest tak że jakoś mi dali go tak tylko do polatania? Bo kupowałem paczkę właśnie z Avengerem.

Tak jest : ). Otrzymaliśmy darmowego Freelancera dlatego, że istniał rzadko występujący bug, który uniemożliwiał wejście do gry. Jego work-around'em było wejście w tryb Arena Commander, położenie się w łóżku owego statku MISC i wylogowanie się w nim. Po powrocie do PU (Public Universe - wersja online Star Citizen)  gra wczytuje się już normalnie.

Sądzę że CIG dało go nam także w ramach niejakiego "zadośćuczynienia" za trudności związane z wprowadzeniem SOCS (Server-side Object Container Streaming). Jest to bardzo ważna dla rozwoju gry technologia, która jednak wymagała przepisania całej masy kodu silnika. Jej włączenie do Star Citizen 3.8  Alpha spowodowało wysyp nowych i powrót wielu starszych bugów. Obecnie, w buildach 3.8.1 na PTU (Public Test Universe - serwer testowy), stabilność jest już bez porównania lepsza, więc niestety czas się powoli żegnać z owym Freelancerkiem...

Dobra wiadomość jest taka, że na niektórych planetach można go dość niedrogo wynająć, lub nawet zakupić za kredyty w grze.