Napisano 18 Luty 20224 l Cześć wszystkim! Jak każdy to i ja się przyznam - rocznik 91, ta gra mam wrażenie jest spełnieniem moich mokrych snów o odysei kosmicznej 😜 Siedzę obecnie w Germanii, zaczynam przygodę z programowaniem, sporo grałem w Arma3 czy dayz i ostatnio szukałem sobie jakiejś gry z kosmosem i tak natrafiłem na SC 😮 Obejrzałem gameplay później kolejnego później zacząłem oglądać poradniki i okazało się że właśnie pojawiła się opcja free to play więc nie wiele myśląc pobrałem i... generalnie mam taki pokaz slajdów jak miałem na ultra w AC black flag na starym laptopie XD No, instalowanie tego na HDD nie było najlepszym pomysłem, pewnie jutro skoczę do sklepu po sata3 żeby podpiąć SSD bo na systemowym m.2 to mi się to nie zmieści 😜 Generalnie szukać będę jakiejś stałej ekipy do wspólnych akcji i koorelacji w universum. Będzie spoko jak ktoś poprowadzi trochę za rączkę na początku żeby to wszystko ogarnąć ^^ Do zobaczenia!
Napisano 18 Luty 20224 l Tak jak widać nazywam się Bartosz, więc witam serdecznie. O SC to już wieki temu słyszałem w między czasie ogrywałem jeszcze elite, a na SC skończyłem bo kumpel namówił by grać razem. Z chęcią pogram z innymi i może pomogę mimo tego że sam się tej gry jeszcze uczę.
Napisano 21 Czerwiec 20224 l Hej! Mam na imię Szymon, rocznik 86. Gram od 13 czerwca, więc jest świeżakiem 😉 Przez prawie 10 lat pracowałem jako sprzedawca sprzętu IT po czym uznałem, że wystarczy i przerzuciłem się na pracę biurową. Jest ona o tyle lepsza od handlu, że codziennie mogę zajrzeć tu czy na discorda 😉 A, że jak już wspominałem, jestem nowym Obywatelem, to mam sporo informacji do przyswojenia 😉 Obecnie latam Aurorą MR, jednak już odkładam UEC na Titana albo 300i. Wiem, jako główny statek Titan jest lepszym wyborem, ale nic nie poradzę, że zakochałem się w 300i 😉 Póki co wydaje mi się, że gra mnie nienawidzi, bo gram od niedawna a już trafiło mi się kilka bugów które mnie zabiły, 3 misje z dostarczeniem czarnej skrzynki, w których po ich odnalezieniu i dowiezieniu na Area18 nie było znaczników gdzie mam ją zostawić, wybuchający statek czy mordercza drabinka do niego 😉 Ale się nie poddaję, bo immersja i klimat jest niesamowity 🙂 Przydałby mi się też do niej lepszy sprzęt, bo mam laptopa z i5-10300H, 16 GB ram, SSD i RTX 2060. Niestety kupiłem go rok temu i żona by mnie zabiła za kolejną zmianę sprzętu 😉 (na stacjonarkę ze względu na małe dzieci nie mogę sobie pozwolić). Chętnie przyłączyłbym się do jakieś gildii/organizacji, ale to na spokojnie, najpierw muszę się z tym wszystkim jako-tako zaznajomić 😉 I na koniec - cieszę się, że tu trafiłem (a zwłaszcza na naszego discorda) bo brakowało mi miejsca, gdzie mogę w prosty sposób w naszym ojczystym języku zapytać o coś i spokojnie oczekiwać odpowiedzi. Edytowane 21 Czerwiec 20224 l przez bigos86
Napisano 4 Lipiec 20223 l Witam, Bartek, rocznik '84. Wachlarz zainteresowań dosyć szeroki, za długo by pisać, obecnie od nie dawna w SC, dopiero poznaję to universum, wszelkie podpowiedzi i pro-tipy mile widziane. Do usłyszenie na VC i do zobaczenia w kosmosie Panowiec Citizens 🙂
Napisano 31 Lipiec 20223 l Siemanko 🙂 Jarek, rocznik 90 Jeszcze tydzień temu nie wiedziałem, że taka gra istnieje 🙂 zobaczyłem jakiś filmik na youtubie i mega mi się spodobała 🙂 Zapraszam do wspólnej gry mój nick: Saintrek
Napisano 28 Sierpień 20223 l Cześć Wszystkim Kamil, rocznik '85. W SC od patcha 3.17.2 więc jestem nowicjuszem. Online raczej regularnie. Powoli poznaję mechaniki gry świetnie się przy tym bawiąc (pomijając bugi i 30k 😁) Zapraszam do wspólnej zabawy. Nick w grze RyuXito Pozdrawiam O7
Napisano 31 Sierpień 20223 l Siemanko! Rocznik '80 😉 mowią mi boomer 😄 Zawsze ciągneło mnie w klimaty S-F , zacznałem od Wing Comander II a później Wing Comander III .. Elite jakoś mnie omineło, później grałem w EVE online .. od bety 😉 (corpy: Fury Corp, New Hope, Beach Boys) .. od jakiegoś czasu obserwuje rozwój SC. Trochę latam na koncie syna (hehe), ale mam też swoje. Nicki in game: 'aaajjs' (to syn) i 'bigjack' to mój main 😉 zamierzam grać PvE oraz PvP ale raczzej jako pilot niż piechociasz 🙂 Cya in space Ciao! Edytowane 22 Wrzesień 20223 l przez biigggjack
Napisano 26 Październik 20223 l Witam wszystkich. Jestem świeżym graczem w świecie Star Citizen. Poznaję grę i powoli powiększam konto prostymi misjami 😁. Z miłą chęcią pogram w duecie lub w większym gronie. Docelowo nastawiam się na rolę kosmicznego ratownika i zapraszam do wspólnej gry w tej roli.
Napisano 20 Listopad 20223 l Cześć! W Star Citizen od niedawna🙂. Powoli poznaję świat gry i jak na razie jestem pod dużym wrażeniem👍. Zapraszam do wspólnej gry. Pozdrawiam Wszystkich
Napisano 27 Grudzień 20223 l Cześć, Jarek, rocznik 75 z tej strony 🙂 Zaczynałem od Privateera, następnie krótko był Wing Commander, Freelancer, EVE Online, pierwsze wersje Star Citizena, do którego wracałem co jakiś czas (wizja), ale przez bugi bardziej mi przypadł do gustu Elite Dangerous. Ostatnio na stałe wróciłem do Star Citizena, który moim zdaniem już w obecnej wersji jest spełnieniem marzeń z młodości 🙂 Jestem niedzielnym pilotem - z braku czasu latam dość rzadko. Korzystam z zestawu do symulacji lotniczej: TrackIR 5, Saitek X52 + pedały. Pozdrawiam. Edytowane 9 Sierpień 20241 r przez jaromaz
Napisano 27 Grudzień 20223 l Dzień dobry, Na hub natrafiłem, przeglądając internet po sromotnej porażce przeciwko botu w Star Citizen. Jako świeżo upieczony posiadacz kopii Star Citizen muszę się wiele o grze nauczyć. Jedyny kontrakt, który dotychczas mi wyszedł to dostawa. W działalności na hubie postaram się nauczyć od starszych graczy tajników rozgrywki oraz w przyszłości samemu pomagać nowym graczom. Jako ziemski śmiertelnik jestem uczniem technikum. Moim ulubionym zajęciem jest układanie wszystkiego po mojemu, w grach czy też w rzeczywistości. Składanie rozległych tematów w prostą ścieżkę sprawia mi satysfakcję. Mam nadzieję na miło spędzony czas na hubie i w grze 🙂
Napisano 23 Styczeń 20233 l Witajcie. Jestem Darek rocznik 86. Z tego co tutaj zauważyłem to na szczęście wiecej jest takich starców jak ja:P Jestem w Star Citizen od tygodnia lecz latam wszędzie sam czyli za dużo nie robie hehe. Jestem ojcem w małym mieszkanku więc częściej mógłbym być na samym nasłuchu niż rozmawiać przez MIC. Z chęcią dołączę do jakiejś Organizacji, której nie bedzie przeszkadzać że gram miedzy 20:00 a 24:00 i mało gadam więcej słucham. Na taką grę jak ta czekałem bardzo długo, przyjemność daje mi nawet samo latanie nad planetami czy ksieżycami i zwiedzanie.
Napisano 15 Marzec 20233 l Witam, Jestem Radek ale przeważnie używam nickname-a nawet irl znajomi mówią już do mnie Aron, rocznik 94 więc powiedzmy w kwiecie wieku 😄 Gram w SC od paru miesięcy, należę do Medrunnerów i na tym poprzestane na razie, na discordowym hubie jestem od dłuższego czasu ale teraz mi się przypomniało że jest strona 🙂 Chętnie pogram w większym gronie gry już wersja 3.18 będzie stabila, do zobaczenia in game ❤️ Pozdrawiam. --- AAAron ________________ Discord: AAAron#9105 StarCitizen: AronDaron
Napisano 18 Maj 20233 l Witam wszystkich Jestem tu ponieważ mam dobre wrażenia o grze ... tzn że będą bo jutro będę testował . Liczę na to że się bardzo spodoba Osobiście jestem casualowym graczem. Gram na PC , Xbox . Do tego typowy nerdzik IT pracujący dziennie z komputerami i userami
Napisano 29 Czerwiec 20233 l Witam wszystkich Gwiezdnych Obywateli. W Star Citizenie w zasadzie od ok. 1.5 roku. W związku z małą ilością czasu na granie w IRL do dzisiaj niewiele działałem w samej grze. Ot jakieś misje bh, bunkry od czasu do czasu. Najczęściej eksploruję i zbieram loot. Na stanie kilka statków: Andromeda, C8R, C8X, Cutlass Steel, Vanguard Hoplite i pojazd Cyclone w wersji TR. Jak już się czas znajdzie to chętnie pogram z kimś kto ogarnia SC zdecydowanie lepiej niż ja. Do zobaczenia w kosmosie i usłyszenia na głosowych. W realu mieszkaniec Wrocławia, mąż i ojciec dwójki dzieci. Fan Gwiezdnych Wojen sprzed epoki Disney'a oraz literatury science fiction. Pozdrawiam Edytowane 29 Czerwiec 20233 l przez Banson