PL_Mariano 2 Napisano 13 Luty 2023 Cześć. Kupiłem wczoraj grę. Niestety RSI Launcher po jakimś czasie "wywala się". Jaki jest Wasz skuteczny sposób na instalację? Mieliście ten sam problem? Jako, że umiem korzystac z google, to znalazłem pewien sposób: 1) RSI Launcher uruchomić jako admin 2) wyłączyć firewalle 3) skorzystać z VPNa (NordVPN polecono) i połączyć się z San Francisco. 4) w opcjach Launchera ustawić Concurrent Downloads na 5 a Download Speed Limit na 10mb/s 5) RSI Launcher w Menedżerze Zadań - ustawić priorytet na Wysoki No dobra. Zrobiłem jak trzeba, ale ściąga się średnio z prędkością 100-200kb/s (bez powyższych ustawień i VPNa mam ponad 10mb/s) , a do pobrania mam jeszcze ponad 70gb. Pytanie: U Was było tak samo? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sarr 129 Napisano 14 Luty 2023 W dniu 13.02.2023 o 10:13, PL_Mariano napisał: Cześć. Kupiłem wczoraj grę. Niestety RSI Launcher po jakimś czasie "wywala się". Jaki jest Wasz skuteczny sposób na instalację? Mieliście ten sam problem? Jako, że umiem korzystac z google, to znalazłem pewien sposób: 1) RSI Launcher uruchomić jako admin 2) wyłączyć firewalle 3) skorzystać z VPNa (NordVPN polecono) i połączyć się z San Francisco. 4) w opcjach Launchera ustawić Concurrent Downloads na 5 a Download Speed Limit na 10mb/s 5) RSI Launcher w Menedżerze Zadań - ustawić priorytet na Wysoki No dobra. Zrobiłem jak trzeba, ale ściąga się średnio z prędkością 100-200kb/s (bez powyższych ustawień i VPNa mam ponad 10mb/s) , a do pobrania mam jeszcze ponad 70gb. Pytanie: U Was było tak samo? Hej @PL_Mariano 🙂 Bywają problemy z Launcherem RSI, ale wtedy bardzo często pomaga odinstalowanie go i usunięcie pozostałości z %APPDATA% (wpisujemy taki ciąg znaków w Menu Start i naciskamy Enter by otworzyć ten folder). Znajdzie się tam kolejny katalog, konkretnie Appdata/Roaming/rsilauncher. Ten ostatni trzeba usunąć. Mogą istnieć 2 foldery o podobnej nazwie (rsilauncher z innymi wielkościami znaków), oba do usunięcia. Podobnie w folderze wyżej, Appdata/Local może istnieć /starcitizen. Ten również usuwamy. Następnie przeinstalowujemy Launcher RSI koniecznie świeżo pobrany z oficjalnej strony tutaj: https://robertsspaceindustries.com/download 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach